IKEA Museum

Nytänkt. Nygjort. Nyöppnat.

Berättelsen om IKEA börjar i en liten småländsk småstad. I företagets allra första varuhus i Älmhult finns idag IKEA Museum, ett spännande besöksmål för alla som vill lära sig mer om IKEA, grundaren Ingvar Kamprad och det svenska folkhemmet.

Att åka till ett IKEA varuhus på helgen är en ritual i många familjer. Men varför inte styra kosan mot småländska Älmhult i stället? Här finns numera museet som berättar historien om IKEA på ett inbjudande och lättillgängligt sätt.

Alla vägar bär till IKEA Museum – oavsett om du tar tåget, bilen eller bussen. I världens första IKEA varuhus från 1958 i Älmhult, i hjärtat av IKEA, kan du ta del av vår historia – från då, nu och in i framtiden. Under juni 2023 nyöppnar utställningen ”IKEA genom tiderna” och en helt ny utställning ”Hej Ingvar!”.

IKEA Museum bjuder på många nostalgikickar med rum som speglar varje decennium i företagets mer än 80-åriga historia. Här visas mer än tusen objekt ur museets samling, från välkända klassiker till mer okända möbler och inredningsdetaljer.

I museet visas även tillfälliga utställningar om design och livet hemma, riktade till såväl vuxna som barn. Och som ett minne av besöket kan du stanna till i vår museibutik för att hitta din favorit souvenir bland unika designklassiker.

Läs mer på www.IKEAmuseum.com.

Logotype

Älmhults Handelsplats

Handelsvägen 6
343 33 Älmhult

    Vi vill ha din åsikt!

    © 2021-2023

    Ingka Centres Holding BV