IKEA Museum

Nytänkt. Nygjort. Nyöppnat.

Berättelsen om IKEA börjar i en liten småländsk småstad. I företagets allra första varuhus i Älmhult finns idag IKEA Museum, ett spännande besöksmål för alla som vill lära sig mer om IKEA, grundaren Ingvar Kamprad och det svenska folkhemmet.

Att åka till ett IKEA varuhus på helgen är en ritual i många familjer. Men varför inte styra kosan mot småländska Älmhult i stället? Här finns numera museet som berättar historien om IKEA på ett inbjudande och lättillgängligt sätt.

Alla vägar bär till IKEA Museum – oavsett om du tar tåget, bilen eller bussen. I världens första IKEA varuhus från 1958 i Älmhult, i hjärtat av IKEA, kan du ta del av vår historia – från då, nu och in i framtiden. Under juni 2023 nyöppnar utställningen ”IKEA genom tiderna” och en helt ny utställning ”Hej Ingvar!”.

IKEA Museum bjuder på många nostalgikickar med rum som speglar varje decennium i företagets mer än 80-åriga historia. Här visas mer än tusen objekt ur museets samling, från välkända klassiker till mer okända möbler och inredningsdetaljer.

I museet visas även tillfälliga utställningar om design och livet hemma, riktade till såväl vuxna som barn. Och som ett minne av besöket kan du stanna till i vår museibutik för att hitta din favorit souvenir bland unika designklassiker.

Läs mer på www.IKEAmuseum.com.

Berättelsen om IKEA - Huvudutställning

Här kliver du rakt in i mörkaste Småland och det gamla bondesamhället innan resan går vidare genom det moderna Sveriges framväxt och den unika historien om IKEA. Huvudutställningen består av fyra delar – Våra rötter, Demokratisk Design, IKEA genom tiderna (nyöppning juni 2023) och Hej Ingvar! (öppnar juni 2023).

Läs mer om vår Huvudutställning


Restaurang Köket

Välkommen till restaurang KÖKET. Hos oss serveras varma och kalla rätter samt fika. Menyn är baserad på de berömda köttbullarna och här finns allt från plantbullar till kycklingbullar.
Varm mat serveras från 11:30.

Mer info


Culture Walk - En vandring i Ingvars fotsteg

Följ med ut i friska luften och få både motion och historia! En guide från IKEA Museum leder promenaden och längst vägen får vi höra berättelser om både IKEA och Ingvar Kamprad.

Läs mer

Planera ditt besök

Läs om IKEA Musets alla öppettider och hur du lättast tar dig till museet.

Mer info


Logotype

Älmhults Handelsplats

Handelsvägen 6
343 33 Älmhult

Vi vill ha din åsikt!

© 2021-2023

Ingka Centres Holding BV