vaccinationsbevis & covid-19

De rådande reglerna vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus innefattar att Live! kräver vaccinationsbevis för alla över 18 år vid konserter och arrangemang med fler än 20 deltagare. Samtidigt måste vi framöver säkerställa en meters avstånd mellan varje sällskap.

Vaccinationsbevis för besökare över 18 år 
Ett vaccinationsbevis är enligt folkhälsomyndigheternas riktlinjer giltigt 14 dagar efter den andra dosen.
 
Både digitala och fysiska vaccinationsbevis accepteras och de ska visas fram tillsammans med legitimation. Det gäller även skolklasser och grupper.
 
Undantag görs för personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig mot covid-19.
 
Bevis på negativa Covidtest är inte giltiga. 

Skaffa vaccinationsbevis

För att besöka Live! måste du ha ett vaccinationsbevis, negativt PCR-test godkänns inte. Information om hur du skaffar vaccinationsbevis hittar du här 

Du som inte använder e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress, här hittar du information om hur du skaffar vaccinationsbevis: läs mer på e-hälsomyndigheten

Är du vaccinerad utomlands gäller EU:s digitala vaccinationsbevis hos oss. Läs mer här 

Kommande evenemang 

Vi följer myndigheternas riktlinjer och kommer kontinuerligt uppdatera information kring vad som gäller för kommande evenemang på Live!. Håll utkik på evenemangets sida alternativt våra sociala kanaler för uppdateringar. Om du har köpt biljett till ett av våra evenemang kommer du få mejl vid eventuella förändringar!

Frågor & svar

Vad gäller för barn och unga?
Barn behöver inte visa fram vaccinationsbevis och är fortfarande välkomna. Uppvisning av vaccinationsbevis gäller personer från och med 18 år. I de fall en persons ålder (under 18 år) inte är uppenbar måste legitimation kunna uppvisas. Det gäller även skolklasser och grupper.

Vad gör jag om jag är inte vaccinerad av medicinska skäl?

Vid inpassering måste du kunna visa ett läkarintyg som intygar att du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl (tillsammans med giltig ID-handling)


Hur kommer ni att kontrollera våra vaccinationsbevis?

Vi scannar vaccinationsbevisen – båda de fysiska och de digitala – och ber om att ni samtidigt visar fram legitimation.

Jag är inte vaccinerad – och kommer inte att bli det innan konsertdatum. Vad gör jag?
Du erbjuds att återköpa din/dina biljetter. Kontakta Nortic via support@nortic.se med ordernummer så löser vi det.

Detta gäller för konserter och föreställningar arrangerade av Live!. Externa arrangörer behöver kontaktas direkt i denna fråga.

Hur vi jobbar förebyggande inför evenemang

För att du ska känna dig trygg på våra evenemang så ber vi dig som besöker oss att hålla avstånd samt medverka till att trängsel undviks. Vi på Live! kommer aktivt att arbeta med att trängsel inte uppstår samt erbjuda dig som besökare handsprit. 

Inför mitt besök - frågor & svar


Senast uppdaterat: 2021-01-17