Det stora barnloppet

Det stora barnloppet - Älmhult Fights Cancer

Det stora barnloppet är ett nytt välgörenhetslopp som går av stapeln lördagen 6 maj 2023 på Älmhults Handelsplats för att stötta upp det övergripande Älmhults Fights Cancer loppet under samma dag.

Eftersom barncancer är något som påverkar hela familjen, så vill vi tillsammans med IKEA varuhuset, Friskis & Svettis & Team Rynkeby göra en insats för att bidra till den viktiga forskningen.

Loppet kommer att vara kostnadsfritt och öppet för alla barn från åldrarna 6-13 år, vill man swisha en peng till Team Rynkeby och deras viktiga arbete för forskningen inom barncancer tas detta bidrag tacksamt emot men det är inget krav för deltagande.

För att alla ska ha möjlighet till deltagande på lika villkor har vi delat upp loppet i två olika slingor beroende på barnens ålder 6-9 ca 1km och 10-13år ca 2km, efter utfört lopp kommer alla barn få en liten goodiebag. 

För de minsta barnen kommer det även finnas passande aktiviteter i form av trehjulsrace, men då utan definierad start samt att vi dessutom kommer köra en liten aktivitet under veckan som lämpar sig för hela familjen.

Förutom att möjliggöra en eventuell finansiering till den otroligt viktiga barncancerforskning hoppas vi även att initiativet kan inspirera barn till att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv.

information om aktiviteten

Hålltider

HÅLLTIDER

MINILOPPET - För de barn som springer 1km
UPPVÄRMNING: KL 10:30
START: 10:45

JUNIORLOPPET- För de barn som springer 2km 
UPPVÄRMNING: KL 11:45
START: 12:00

Det stora barnloppet

ANMÄLAN

För att alla ska ha möjlighet till deltagande på lika villkor har vi delat upp loppet i två olika slingor beroende på barnens ålder 6-9 år ca 1km (MINILOPPET) och 10-13 år (JUNIORLOPPET) ca 2km.

Du anmäler därför ditt barn individuellt genom nedan länkar beroende på vilket lopp den skall delta på. Det betyder att om du vill anmäla fler än ett barn måste det göras flera anmälningar.

Detta för att vi skall kunna säkerställa en bra och säker upplevelse för barnen samt antal goodiebags. Vi har även valt att sätta en begränsning på 50st barn per lopp så det är först till kvarn som gäller!

MINILOPPET - 6-9år anmäls HÄR

JUNIORLOPPET - 10-13år anmäls HÄR

Team Rynkeby

TEAM RYNKEBY - ETT TYDLIGT UPPDRAG

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar och deras familjer.

Team Rynkeby grundades 2002, då 11 motionscyklister knutna till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S bestämde sig för att cykla till Paris för att se slutet på Tour de France.

Rynkeby Foods var resans huvudsponsor, men även andra företag backade upp. Faktum är att deltagarna i historiens allra första Team Rynkeby-lag var så bra på att skaffa sponsring att det blev en vinst på 53 900 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

Pengarna donerades av Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetssjukhus och en tradition föddes.

År 2022 donerade Team Rynkeby 111,9 miljoner SEK till organisationer som hjälper barn med kritiska sjukdomar - varav 35,2 miljoner SEK gick till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.

Lopp för de minsta

Cykelrace

För de minsta barnen kommer det även finnas passande aktiviteter i form av trehjulsrace, men då utan definierad start.

Ansiktsmålning

För alla barn, stora som små kommer vi tillsammans med Haganässkolans 2:or på Barn och fritid- programmet erbjuda GRATIS ansiktsmålning.

cykeljakt i älmhult älmhults handelsplats

Hitta cykelbilder!

Med start den 28/4 kommer vi hänga ut cykelbilder i Älmhult och kringliggande byar. 

Om man är en av de lyckliga vinnarna som hittar en av dessa bilder tar man med dem till Handelsplatsen den 6/5 mellan 10:30-12:00 för att byta ut den mot en vinst.

Det är en rolig aktivitet som engagerar hela familjen men priset är mest lämpade till barnen i familjen ;)

Mer info kring vart vi placerat bilderna kommer släppas den 28/4.

Så ta på er de snabba skorna och ger ur ut på jakt!