Press release Publicerad 9/9/2020

Missa inte utställningen Microsculpture på Älmhults Handelsplats

Utställningen har tidigare visats på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm och kommer på Älmhults handelsplats vara öppen både för allmänheten och skolklasser. Detta tack vare ett samarbete med - Mot nya höjder, region Kronoberg, Uponwalls och Naturhistoriska. 

– Vi är glada och stolta över att vi kan vara värdar för denna utställning. Att vi på så vis kan vara med och skapa en levande mötesplats samt bidra till kulturlivet och barns utbildning i regionen. Sedan är det väldigt roligt att vi kan ge människor i regionen och Skåne en möjlighet att få se dessa magnifika verk av Levon Biss. Vi hoppas självklart att så många som möjligt tar chansen och ser utställningen under tiden som den är här på Älmhults handelsplats, säger Selin Hult, Project Development Leader på Ingka Centres.
 
Utställningen
Microsculpture av den brittiske fotografen Levon Biss är ett banbrytande projekt som presenterar insekter från Oxford Universitets Naturhistoriska Museum på ett helt nytt sätt. Bilderna avslöjar en oväntad och ofta hisnande skönhet och synliggör insektsformens många invecklade anpassningar – det som entomologer kallar mikroskulptur.
Han har medverkat på utställningar runt om i världen och hans verk finns i ett flertal museum och privata samlingar.
Under sin karriär har Levon Biss fått flera utmärkelser och 2016 förärades han med ett Fellowship till the Royal Photographic Society.

Utställningen är producerad av Uponwalls för Naturhistoriska riksmuseet där den visades under vintern 2019 och våren 2020. Den har tidigare inte vistas i denna skala.
– Eftersom vi har ett samarbete med skolor från åtta kommuner i regionen, vilket gör att deras skolklasser i årskurs 4-9 kan besöka utställningen tre förmiddagar i veckan, har vi anpassat öppettiderna för allmänheten därefter, fortsätter Selin Hult.

INVIGNING: 12 SEPTEMBER
Öppettider för allmänheten kl. 15.00 - 19.00 
 

BILJETTPRISER:
Vuxen 60 kr
60 + 55 kr
IKEA Family medlem 55 kr
Barn under 18 år fri entré
 
Vid frågor och mer information, vänligen kontakta oss i privatmeddelande på vår Facebooksida, klicka här eller ring 072-98 50 292